کاشت لنز دائمی چشمی به چه معنی است؟ این کار معایبی هم دارد؟ برای کاشت باید چه کارهایی کرد؟
کاشت لنز دائمی چشمی از جمله نوآوری هایی به شمار می رود که در علم چشم پزشکی رخ داده است و تاکنون نیز توانسته است به محبوبیت های قابل توجه ای دست یابد. بیشتر افراد جامعه این مجموعه عمل های جراحی را خطرآفرین می دانند در حالی که پیشرفت های صورت گرفته در علم پزشکی تاکنون توانسته است از میزان خطرات این روش ها کاسته و شرایط مطلوبی را برای متقاضیان رقم بزند. زمانی که شما لنزهای طبیعی چشم خود را بر می دارید چشم دیگر توانایی های لازم برای تمرکز بر روی نور را نداشته و به طور واصح تر می توان گفت تصاویر به وضوح بر روی شبکیه های چشم شکل نمی گیرند.
سال ها قبل یعنی پیش از روی کار آمدن لنزهای مصنوعی استفاده از لنزهای تماسی یا عینک های سخت برای درمان نمودن آب مرواریدها کاربرد داشتند اما امروزه می توان رویکردهای درمانی مناسبی را مشاهده نمود که هر کدام ویژگی های خاص خود را داشته و در این راستا می توانند به بیماران مبتلا به آب مروارید کمک های شایانی نمایند. در ادامه این نوشتار قصد داریم تا به تشریح ویژگی ها و چگونگی انجام عمل کاشت لنز دائمی چشمی پرداخته و در این راستا اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار دهیم.
انواع مختلف لنزهای دائمی
همان گونه که بیان نمودیم اسفاده از لنزهای دائمی امروزه گسترش بسیار بالایی در سراسر دنیا داشته است. این نمونه کاشت ها را با عنوان ایمپلنت لنز داخل چشم نیز می شناسندکه عمدتا به شکل پلاستیک های شفاف می باشد. اندازه این لنزها تقریبا به اندازه یک سوم سکه است که طی متدهای خاصی بر روی چشم های شما قرار می گیرند. امروزه انواع مختلفی از این لنزها را می توان در سطح بازار مشاهده نمود که هر کدام ویژگی های خاص خود را داشته و می توانند روند درمانی مناسبی را برای بیماران رقم بزنند.
لنز دائمی monofocal
این لنزهای دائمی از رایج ترین نمونه های لنز برای کاشت لنز دائمی چشمی به شمار می روند. ساختار این لنزها به گونه ای است که برخلاف لنزهای طبیعی چشم ها به شما این امکان را می دهند تا چشم های خود را متمرکز نموده و به این طریق دید خود را نیز متمرکز کنید. زمانی که از این لنزها استفاده می شود می توان اجسام را از فاصله دور مشاهده نمود اما امکان خواندن یا نوشتن با استفاده از این لنزها امکان پذیر نبوده و برای انجام چنین فعالیت هایی لازم است از عینک استفاده کنید.
لنزهای دائمی چند کانونه
از دیگر نمونه های لنزهای دائمی می توان به لنزهای چند کانونه اشاره نمود که ساختار و ویژگی های خاص خود را داشته و با استفاده از ان می توان اشیاء و یا افراد را در فواصل مختلف مشاهده نمود. استفاده از این لنزها نیاز به مدت زمان خاصی دارد تا بتواند دید طبیعی شما را فراهم نموده و کاملا با سیستم مغزی شما هماهنگ شود.
لنزهای دائمی تطبیقی
لنزهای دائمی تطبیقی بهترین گزینه برای کاشت لنز دائمی چشمی می باشند زیرا کاملا انعطاف پذیر بوده و قادرند تا همچون یک لنز طبیعی بهترین عملکرد را برای چشم های شما رقم بزنند. با استفاده از این لنزها می توانید بر روی فواصل خاصی متمرکز شده و هنگام مطالعه نیز دیگر نیازی به عینک نخواهید داشت.
لنزهای دائمی هلالی
آخرین لنزهایی که در این نوشتار قصد داریم تا به تشریح ویژگی های ان ها بپردازیم لنزهای هلالی می باشند که در شرایط خاصی مورد استفاده قرار می گیرند. به طور معمول پزشکان چشم این دسته از لنزهای دائمی را برای بیمارانی که مبتلا به آستیگماتیسم می باشند تجویز می کنند. این نوع لنزها قادرند تا از شدت این بیماری کاسته و شرایط بهتری را برای شما رقم بزنند تا دیگر نیازی به استفاده از عینک ها برای برطرف نمودن اختلالات بینایی خود نداشته باشید.
معاینات کاشت لنز دائمی چشمی
قبل از انجام کاشت دائمی لنز چشمی لازم است توسط پزشک معاینه شده و به اطلاعات جامعی از وضعیت چشم خود دست یافت. این اطلاعات به پزشک شما کمک می کنند تا متوجه نیاز یا عدم نیاز به این کاشت ها شده و بتواند روند درمانی مناسبی را برای شما پیش گیرد. پزشک طی این مجموعه معاینات مردمک ها را اندازه گیری نموده و به تعداد سلول های اندوتلیال دست می یابد.
توصیه داریم در صورت استفاده از لنزهای تماسی حتما این موضوع را هنگام معاینه با پزشک خود در میان گذاشته و قبل از انجام معاینه نیز لنزهای خود را بردارید. برداشتن این لنزها به پزشک شما کمک می کند تا به اطلاعات دقیق تری درباره شرایط چشمی شما دست یافته و بتواند تصمیم ها بهتری را در راستای کاشت لنز دائمی چشمی برای شما بگیرد.
میزان خطرات کاشت لنز دائمی چشمی
تمام اعمال جراحی خطرات خاص خود را به همراه دارند و نمی توان این امر را نادیده گرفت این موضوع برای کاشت لنز دائمی چشمی نیز صدق می نماید. ممکن است پس از پایان جراحی خود با خونریزی یا عفونت های چشمی مواجه شوید که در صورت بروز چنین شرایطی لازم است حتما با پزشک خود مشورت نموده و راهنمایی های لازم را از وی دریافت کنید.
مراقبت های پیش از کاشت لنز دائمی چشمی
قبل از انجام کاشت لنز دائمی چشمی لازم است به آمادگی های خاصی دست یابید. این مجموعه امادگی ها به شما کمک می کنند تا حین جراحی با مشکلات خاصی مواجه نشده و شرایط بهتری را برای خود رقم بزنید بنابراین توصیه داریم به سادگی از کنار مراقبت های قبل از جراحی خود عبور ننمایید. از مهم ترین مراقبت هایی که در این راستا نیاز می باشند می توان موارد زیر را نام برد:
- استفاده از لنزهای تماسی را کنار بگذارید.
- به طور معمول چهاربار در روز از اشک مصنوعی استفاده کنید.
- از مکمل های روغنی برای برطرف نمودن خشکی های چشم خود استفاده کنید.
مراقبت های پس از کاشت لنز دائمی چشمی
کاشت یک ماده غیر طبیعی به طور معمول ممکن است شما را با خطرات خاصی مواجه سازد بنابراین لازم است نسبت به مراقبت های پس از کاشت لنز بی توجه نباشید تا بتوانید به نتایح سودمندی دست یابید. از جمله مراقبت های بعد از عمل می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- معاینات پزشکی را حتما به طور منظم انجام دهید.
- به مدت یک هفته از محافظ های چشمی هنگام خواب استفاده کنید.
- به مدت دو هفته پس از عمل خود از شنا و یا خوابیدن در وان جلوگیری کنید.
- به مدت دو هفته از آرایش نمودن چشم های خود بپرهیزید.
- بنابر تجویزات پزشک خود از قطره های چشمی استفاده کنید.